WAT IS
WHEEL OF CARE?

Wheel of Care is een samenwerking tussen vroedvrouwen en verpleegkundigen die thuiszorg aanbieden in en rond Brussel. Onze hoofdkenmerken zijn « slow care », een warme zorgverlening en aandacht voor het duurzaam gebruik van materialen en transport.

ONZE FILOSOFIE

We houden van onze job en we willen dat onze patiënten dit ook ervaren. Daarom ligt ons nadruk op:

KLEINE TEAMS

We willen onze patiënten kennen en dat zij ons kennen. We geloven in een duurzame en open relatie tussen zorgverlener en zorgvrager. Alleen op deze manier kunnen we persoonlijke oplossingen en continuïteit aanbieden in onze zorg.

SLOW CARE

Doorheen onze carrière hebben we geleerd om ons tijd te nemen om te luisteren naar onze patiënten. Op deze manier kunnen we genieten van de tijd die we met onze patiënten doorbrengen. We geloven dat dit niet enkel van belang is voor onze patiënten maar ook voor ons, de zorgverleners.

DUURZAME ZORG

We hebben gekozen voor een duurzame wijze van transport en materiaal gebruik. Al onze huisbezoeken worden per elektrische fiets uitgevoerd, op deze manier willen we Brussel een beetje groener maken en het houdt ons in vorm! In onze materiaal gebruik opteren we voor duurzame, maar veilige materialen.

WE BIEDEN VOLGENDE VROEDVROUWKUNDIGE ZORGEN AAN

De lijst hieronder dekt een deel van ons zorgaanbod, maar neem gerust contact met ons op indien u andere zorgen wenst.

PRENATALE ZORGEN

 • Prenatale controles
 • Bloeddruk opvolging
 • Bloed analyses uitvoeren
 • Emotionele opvolging
 • Informatie sessies over zwangerschap,
  arbeid, bevalling en borstvoeding

POSTNATALE ZORGEN

 • Postnatale controle van moeder en kind
 • Bloeddruk opvolging
 • Bloed analyses uitvoeren bij moeder en kind
  (Guthrie test, controle van de bilirubine)
 • Emotionele opvolging
 • Borstvoeding/flesvoeding begeleiding
 • Begeleiding in het stoppen met borstvoeding
  en de overgang naar vaste voeding

ONZE REGIO'S

Onze vroedvrouwen werken in deze verschillende regio’s:

1000 Brussels/Bruxelles
1030 Schaarbeek/Schaerbeek
1040 Etterbeek
1050 Elsene/Ixelles
1060 Sint-Gillis/Saint-Gilles
1080 Sint-Jans-Molenbeek/Molenbeek-Saint-Jean
1210 Sint-Joost-Ten-Node/Saint-Josse-Ten-Noode

WE BIEDEN VOLGENDE VERPLEEGKUNDIGE ZORGEN AAN

De lijst hieronder dekt een deel van ons zorgaanbod, maar neem gerust contact met ons op indien u andere zorgen wenst.

 • Kort en langdurige zorgen
 • Wondzorgen
 • Injecties
 • Stomazorgen
 • Diabeetzorgen

 • Medicatie
 • Hygiënische zorgen
 • Blaassondage
 • Thuisdialyse
 • Compressietherapie
 • En andere verpleegkundige zorgen

ONZE REGIO'S

ONZE VERPLEEGKUNDIGE WERKEN IN HET GEBIED 1000 BRUSSEL EN 1 KM ER ROND

BETALING

We hebben gekozen om met het derde-betalersysteem te werken. Dit betekent dat we de betalingen rechtstreeks met de mutualiteit regelen. Bij een eerste huisbezoek zullen we dus enkel een vignet van de mutualiteit vragen en de rest wordt door ons geregeld.

FLORA

Ik ben Flora! Nadat ik als vroedvrouw afstudeerde in Leuven behaalde ik een diploma Tropische Geneeskunde in Antwerpen. Ik heb verschillende stages en missies in Afrika gedaan, waaronder in Kameroen, Rwanda en Congo. Ik heb verschillende jaren in het Sint-Jan Ziekenhuis in Brussel gewerkt – eerst op dialyse en daarna op de mobiele eenheid. Tijdens mijn werkperiode op de mobiele eenheid heb ik geleerd om me flexibel op te stellen. Zo heb ik verschillende opleidingen gevolgd om op de intensieve eenheid, spoed, palliatieve zorgen etc. te mogen werken. Mijn werk als vroedvrouw en verpleegster geeft me veel energie en voldoening. Door dit te kunnen doen in een thuiscontext en op mijn tempo vergroot dit gevoel nog meer. Als ik niet aan het werken ben schilder ik of ben ik een volgende reisbestemming aan het plannen.

AMANDA

Ik ben Amanda! Ik ben afgestudeerd aan de Erasmushogeschool in Brussel als vroedvrouw en ben super enthousiast om het team van Wheel of Care te mogen versterken. Naast Wheel of Care werk ik ook nog als thuisverpleegster. Tijdens mijn opleiding heb ik stage gelopen in verschillende ziekenhuizen en in de thuiszorg in en rond Brussel. Ik heb enorm van mijn stage in de Filipijnen genoten en heb daar ontelbaar veel babytjes op de wereld helpen zetten! Ik hou ervan om huis aan huis te gaan bij de toekomstige en nieuwe mama’s. Zo kan ik de mensen beter leren kennen en genoeg tijd aan iedereen besteden om zo een betere begeleiding te kunnen geven. Naast mijn passie voor vroedkunde, hou ik van reizen, zing ik in een popkoor en speel ik gitaar.

THOMAS

Ik ben Thomas. Na afstuderen als verpleegkundige in Brussel ben ik beginnen werken in Sint-Jans Kliniek in Brussel. Daar werkte ik kort op intensieve zorgen en werk nu op een chirurgisch heelkundige afdeling. Met WOC wil ik mijn passie voor patiëntenzorg combineren met mijn liefde voor de fiets.

JULIE

Mijn naam is Julie. Ik volgde de ontwikkeling van het Wheel Of Care-project sinds het begin via sociale netwerken en kreeg toen de kans om aan boord te gaan. Geïnteresseerd in het milieu en de gezondheid, behaalde ik mijn bachelor in verpleegkunde tijdens naast mijn kaasmeester studies. Ik heb een jaar in een psychiatrisch ziekenhuis in Zuid-India gewerkt. Dankzij deze reis leerde ik autonoom te werken en om mijn flexibiliteit en aanpassingsvermogen te laten groeien. Thuiszorg creëert de mogelijkheid om kwaliteitszorg op maat aan te bieden, rekening houdend met de persoonlijkheid van de patiënt en zijn omgeving. Dit bouwt een relatie op die juist, gezond en eerlijk is. Als ik niet op mijn fiets sta of achter mijn kaastoog sta, ben ik imker, neem deel aan verschillende sportieve uitdagingen, geniet van mijn vrienden en ga ik op zoek naar nieuwe plekken in de wereld om te ontdekken!

KIM

Ik ben Kim! Geboren en getogen in Brussel. Ik heb ook hier mijn diploma vroedkunde behaald om dan later af te zakken naar Gent voor de masteropleiding Management en Beleid in de Gezondheidszorg. Dankzij stages en vrijwilligerswerk kreeg ik de kans om te ervaren hoe het is om vroedvrouw te zijn in Nederland, Mauritius en Zuid-Afrika. In de weekends werkte ik ook als verpleegkundige in een woonzorgcentrum. Eens afgestudeerd ging ik aan de slag in het Sint-Michielziekenhuis en daarna bij het UZ Brussel. Momenteel ben ik ook projectmedewerker bij Born in Brussels, een project dat kwetsbare zwangeren in Brussel helpt te ondersteunen. Verder probeer ik mezelf steeds uit te dagen om zo bij te leren en vervolgens het beste van mezelf te kunnen geven voor patiënten. Want mensen helpen en een lach op hun gezicht kunnen toveren maakt me gelukkig. Verder doe ik aan sporadisch sporten, regelmatig brunchen en bak ik heel graag.

IENS

Hallo, ik ben Iens. Ik studeerde in 2011 af als vroedvrouw en heb daarna een tijdje als verpleegkundige  en als vroedvrouw gewerkt in meerdere ziekenhuizen in Gent. Naast Vroedvrouw zijn; ja ‘zijn’,  want dat ben je echt in hart en nieren, heb ik nog een andere grote passie en die is reizen en andere culturen te ontdekken. Ik vond een manier om deze 2 passies, zeg maar dromen, te combineren; door bij Artsen zonder grenzen aan te sluiten. Ik heb er al enkele missies opzitten waar ik als vroedvrouw in de meest uiteenlopende omstandigheden heb gewerkt. Vandaag hoop ik iets te kunnen betekenen voor jonge ouders in Brussel. Ik vind het super fijn met de fiets bij jou langs te komen en tijd te nemen voor jou en je familie.

FOLLOW US
OUR SUPPLIERS

Vélos BIKE YOUR CITY
Branding DARE.SEE

REACH US
GIFTS

BE16 0689 0703 2374
vzw Wheel of Care.