WAT IS
WHEEL OF CARE?

Wheel of Care is een samenwerking tussen vroedvrouwen en verpleegsters die thuiszorg en thuisdialyse aanbieden in en rond Brussel. Onze hoofdkenmerken zijn ‘slow care’, een warme zorgverlening en aandacht voor duurzaam gebruik van materialen en transport.

ONZE FILOSOFIE

We houden van onze job en we willen dat onze patiënten dit ook ervaren. Daarom ligt ons nadruk op:

KLEINE TEAMS

We willen onze patiënten kennen en dat zij ons kennen. We geloven in een duurzame en open relatie tussen zorgverlener en zorgvrager. Alleen op deze manier kunnen we persoonlijke oplossingen en continuïteit aanbieden in onze zorg.

SLOW CARE

Doorheen onze carrière hebben we geleerd om ons tijd te nemen om te luisteren naar onze patiënten. Op deze manier kunnen we genieten van de tijd dat we met onze patiënten doorbrengen. We geloven dat dit niet enkel van belang is voor onze patiënten maar ook voor ons, de zorgverleners.

DUURZAME ZORG

We hebben gekozen voor een duurzame wijze van transport en materiaal gebruik. Al onze huisbezoeken worden per elektrische fiets uitgevoerd, op deze manier willen we Brussel een beetje groener maken en het houdt ons in vorm! In onze materiaal gebruik opteren we voor duurzame, maar veilige materialen.

WE BIEDEN AAN

De lijst hieronder dekt een deel van ons zorgaanbod, en nog veel meer!

PRENATALE ZORG

 • Prenatale controles
 • Bloeddruk opvolging
 • Bloed analyses uitvoeren
 • Emotionele opvolging
 • Informatie sessies over zwangerschap,
  arbeid, bevalling en borstvoeding

POSTNATALE ZORGEN

 • Postnatale controle van moeder
  en kind
 • Bloeddruk opvolging
 • Bloed analyses uitvoeren bij moeder en kind
  (Guthrie test, controle van de bilirubine)
 • Emotionele opvolging
 • Borstvoeding/flesvoeding begeleiding
 • Begeleiding in het stoppen met borstvoeding
  en de overgang naar vaste voeding

VERPLEEGKUNDIGE ZORGEN

 • Wondzorg
 • Medicatie klaar zetten
 • Toiletzorgen
 • Hulp bij medicatie toedienen,
  inspuitingen en vaccinaties
 • Thuis dialyse
WAAR WERKEN WE

We werken in deze verschillende regio’s:

1000 Brussel/Bruxelles
1030 Schaarbeek/Schaerbeek
1040 Etterbeek
1050 Elsene/Ixelles
1080 Sint-Jans-Molenbeek /Molenbeek-Saint-Jean
1083 Ganshoren
1210 Sint-Joost-Ten-Node / Saint-Josse-Ten-Noode

BETALING

We hebben gekozen om met het derde betalerssysteem te werken. Dit betekent dat we de betalingen rechtstreeks met de mutualiteit regelen. Dit is van toepassing voor zowel verpleegkundige als vroedkunde patiënten. Bij een eerste bezoek zullen we een vignet en een doktersvoorschrift vragen. Dit laatste enkel voor patiënten die verpleegkundige hulp behoeven. We vragen een klein bedrag voor onze verplaatsingen: dit bedrag zal bepaald worden afhankelijk van de afstand en van de financiële situatie van de patiënt.

BIANCA EERENS

Ik ben Bianca! Ik heb samen met Flora vroedkunde gestudeerd in Leuven en daarna een master behaald in de Seksuologie. Ondertussen heb ik in verschillende verpleegeenheden in het Sint-Jan Ziekenhuis in Brussel gewerkt. Daarna ben ik het Sint-Maria ziekenhuis in Halle gaan werken op de afdelingen materniteit en verloskamer. Ik hou van mijn job als verpleegster en vroedvrouw. Ik hou van de zorgsector omdat het een evenwichtige combinatie is van denken en doen. Vooral de thuiszorg interesseert mij omdat ik niet enkel patiënten leer kennen maar ook hun context. Ik hou ervan om nieuwe uitdagingen aan te gaan en ik hoop dit nog vele jaren te kunnen doen!

FLORA BILLIOUW

Ik ben Flora! Nadat ik als vroedvrouw afstudeerde in Leuven behaalde ik een diploma Tropische Geneeskunde in Antwerpen. Ik heb verschillende stages en missies in Afrika gedaan, waaronder in Kameroen, Rwanda en Congo. Ik heb verschillende jaren in het Sint-Jan Ziekenhuis in Brussel gewerkt – eerst op dialyse en daarna op de mobiele eenheid. Tijdens mijn werkperiode op de mobiele eenheid heb ik geleerd om me flexibel op te stellen. Zo heb ik verschillende opleidingen gevolgd om op de intensieve eenheid, spoed, palliatieve zorgen etc. te mogen werken. Mijn werk als vroedvrouw en verpleegster geeft me veel energie en voldoening. Door dit te kunnen doen in een thuiscontext en op mijn tempo vergroot dit gevoel nog meer. Als ik niet aan het werken ben schilder ik of ben ik een volgende reisbestemming aan het plannen.

VOLG ONS
ONZE LEVERANCIERS

Vélos BIKE YOUR CITY
Branding DARE.SEE

SCHRIJF ONS
ONS BEREIKEN

Flora: +32 473 68 24 79
Bianca: +32 498 38 82 92