WAT IS

WHEEL OF CARE?

Wheel of Care is een samenwerking tussen vroedvrouwen en verpleegkundigen die thuiszorg aanbieden in en rond Brussel. Onze hoofdkenmerken zijn « slow care », een warme zorgverlening en aandacht voor het duurzaam gebruik van materialen en transport.

ONZE FILOSOFIE

We houden van onze job en we willen dat onze patiënten dit ook ervaren. Daarom ligt ons nadruk op:

KLEINE TEAMS

We willen onze patiënten kennen en dat zij ons kennen. We geloven in een duurzame en open relatie tussen zorgverlener en zorgvrager. Alleen op deze manier kunnen we persoonlijke oplossingen en continuïteit aanbieden in onze zorg.

SLOW CARE

Doorheen onze carrière hebben we geleerd om ons tijd te nemen om te luisteren naar onze patiënten. Op deze manier kunnen we genieten van de tijd die we met onze patiënten doorbrengen. We geloven dat dit niet enkel van belang is voor onze patiënten maar ook voor ons, de zorgverleners.

DUURZAME ZORG

We hebben gekozen voor een duurzame wijze van transport en materiaal gebruik. Al onze huisbezoeken worden per elektrische fiets uitgevoerd, op deze manier willen we Brussel een beetje groener maken en het houdt ons in vorm! In onze materiaal gebruik opteren we voor duurzame, maar veilige materialen.

WE BIEDEN VOLGENDE VROEDVROUWKUNDIGE ZORGEN AAN

De lijst hieronder dekt een deel van ons zorgaanbod, maar neem gerust contact met ons op indien u andere zorgen wenst.

PRENATALE ZORGEN

 • Prenatale controles
 • Bloeddruk opvolging
 • Bloed analyses uitvoeren
 • Emotionele opvolging
 • Informatie sessies over zwangerschap,
arbeid, bevalling en borstvoeding

POSTNATALE ZORGEN

 • Postnatale controle van moeder en kind
 • Bloeddruk opvolging
 • Bloed analyses uitvoeren bij moeder en kind
(Guthrie test, controle van de bilirubine)
 • Emotionele opvolging
 • Borstvoeding/flesvoeding begeleiding
 • Begeleiding in het stoppen met borstvoeding
en de overgang naar vaste voeding

ONZE REGIO’S

Onze vroedvrouwen werken in deze verschillende regio’s:

1000 Brussels/Bruxelles

1030 Schaarbeek/Schaerbeek


1040 Etterbeek


1050 Elsene/Ixelles


1060 Sint-Gillis/Saint-Gilles


1080 Sint-Jans-Molenbeek/Molenbeek-Saint-Jean


1210 Sint-Joost-Ten-Node/Saint-Josse-Ten-Noode

WE BIEDEN VOLGENDE VERPLEEGKUNDIGE ZORGEN AAN

De lijst hieronder dekt een deel van ons zorgaanbod, maar neem gerust contact met ons op indien u andere zorgen wenst.

 • Kort en langdurige zorgen
 • Wondzorgen
 • Injecties
 • Stomazorgen
 • Diabeetzorgen
 • Medicatie
 • Hygiënische zorgen
 • Blaassondage
 • Thuisdialyse
 • Compressietherapie
 • En andere verpleegkundige zorgen

ONZE REGIO’S

ONZE VERPLEEGKUNDIGE WERKEN IN HET GEBIED 1000 BRUSSEL EN 1 KM ER ROND

BETALING

We hebben gekozen om met het derde-betalersysteem te werken. Dit betekent dat we de betalingen rechtstreeks met de mutualiteit regelen. Bij een eerste huisbezoek zullen we dus enkel een vignet van de mutualiteit vragen en de rest wordt door ons geregeld.

ONZE TEAM

FLORA BILLIOUW

Ik ben Flora! Nadat ik als vroedvrouw afstudeerde in Leuven behaalde ik een diploma Tropische Geneeskunde in Antwerpen. Ik heb verschillende stages en missies in Afrika gedaan, waaronder in Kameroen, Rwanda en Congo. Ik heb verschillende jaren in het Sint-Jan Ziekenhuis in Brussel gewerkt – eerst op dialyse en daarna op de mobiele eenheid. Tijdens mijn werkperiode op de mobiele eenheid heb ik geleerd om me flexibel op te stellen. Zo heb ik verschillende opleidingen gevolgd om op de intensieve eenheid, spoed, palliatieve zorgen etc. te mogen werken. Mijn werk als vroedvrouw en verpleegster geeft me veel energie en voldoening. Door dit te kunnen doen in een thuiscontext en op mijn tempo vergroot dit gevoel nog meer. Als ik niet aan het werken ben schilder ik of ben ik een volgende reisbestemming aan het plannen.

THOMAS

Ik ben Thomas. Na afstuderen als verpleegkundige in Brussel ben ik beginnen werken in Sint-Jans Kliniek in Brussel. Daar werkte ik kort op intensieve zorgen en werk nu op een chirurgisch heelkundige afdeling. Met WOC wil ik mijn passie voor patiëntenzorg combineren met mijn liefde voor de fiets.

JULIE

Mijn naam is Julie. Ik volgde de ontwikkeling van het Wheel Of Care-project sinds het begin via sociale netwerken en kreeg toen de kans om aan boord te gaan. Geïnteresseerd in het milieu en de gezondheid, behaalde ik mijn bachelor in verpleegkunde tijdens naast mijn kaasmeester studies. Ik heb een jaar in een psychiatrisch ziekenhuis in Zuid-India gewerkt. Dankzij deze reis leerde ik autonoom te werken en om mijn flexibiliteit en aanpassingsvermogen te laten groeien. Thuiszorg creëert de mogelijkheid om kwaliteitszorg op maat aan te bieden, rekening houdend met de persoonlijkheid van de patiënt en zijn omgeving. Dit bouwt een relatie op die juist, gezond en eerlijk is. Als ik niet op mijn fiets sta of achter mijn kaastoog sta, ben ik imker, neem deel aan verschillende sportieve uitdagingen, geniet van mijn vrienden en ga ik op zoek naar nieuwe plekken in de wereld om te ontdekken!

KIM

Ik ben Kim! Geboren en getogen in Brussel. Ik heb ook hier mijn diploma vroedkunde behaald om dan later af te zakken naar Gent voor de masteropleiding Management en Beleid in de Gezondheidszorg. Dankzij stages en vrijwilligerswerk kreeg ik de kans om te ervaren hoe het is om vroedvrouw te zijn in Nederland, Mauritius en Zuid-Afrika. In de weekends werkte ik ook als verpleegkundige in een woonzorgcentrum. Eens afgestudeerd ging ik aan de slag in het Sint-Michielziekenhuis en daarna bij het UZ Brussel. Momenteel ben ik ook projectmedewerker bij Born in Brussels, een project dat kwetsbare zwangeren in Brussel helpt te ondersteunen. Verder probeer ik mezelf steeds uit te dagen om zo bij te leren en vervolgens het beste van mezelf te kunnen geven voor patiënten. Want mensen helpen en een lach op hun gezicht kunnen toveren maakt me gelukkig. Verder doe ik aan sporadisch sporten, regelmatig brunchen en bak ik heel graag.

IENS

Hallo, ik ben Iens. Ik studeerde in 2011 af als vroedvrouw en heb daarna een tijdje als verpleegkundige  en als vroedvrouw gewerkt in meerdere ziekenhuizen in Gent. Naast Vroedvrouw zijn; ja ‘zijn’,  want dat ben je echt in hart en nieren, heb ik nog een andere grote passie en die is reizen en andere culturen te ontdekken. Ik vond een manier om deze 2 passies, zeg maar dromen, te combineren; door bij Artsen zonder grenzen aan te sluiten. Ik heb er al enkele missies opzitten waar ik als vroedvrouw in de meest uiteenlopende omstandigheden heb gewerkt. Vandaag hoop ik iets te kunnen betekenen voor jonge ouders in Brussel. Ik vind het super fijn met de fiets bij jou langs te komen en tijd te nemen voor jou en je familie.

ELI

Ik ben Eli. Na mijn studies sociale en psychiatrische verpleegkunde, met stages in binnen-en buitenland, ben ik aan de slag gegaan in een Brussels ziekenhuis, waar ik al een aantal jaren met veel plezier actief ben. De hoofdstedelijke context, met zijn meertaligheid en kosmopolitische identiteit, is voor mij erg verrijkend. Tijdens mijn vrije uren hou ik van buiten zijn, reizen, film en fotografie, en ben ik meestal ergens onderweg met de fiets, voor kortere of meerdaagse trips. Ik vind het fijn om een aantal van mijn interesses nu te kunnen verenigen bij Wheel of Care.

HUGO

Mijn naam is Hugo. Ik heb verpleegkunde gestudeerd in Orléans in Frankrijk. Voordat ik in 2005 naar Brussel ben verhuisd, heb ik in cardiologie gewerkt in Tours. Hier heb ik interim jobs gedaan in ziekenhuizen in Brussel en eind 2006 ben ik zelfstandig aan de slag gegaan in de thuiszorg. Sindsdien werk ik in het noorden van Brussel en in Vlaams Brabant.
Een paar jaar geleden heb ik de auto voor de fiets ingeruild uit zorg voor onze leefomgeving. Toen ik het project Wheel of Care heb ontdekt was ik heel enthousiast en ben ik met veel plezier in september 2019 mee op de fiets gesprongen.
Naast mijn werk als verpleegkundige ben ik lid van het Sarendip collectief, gevormd door artiesten die artistieke projecten leiden in de Brusselse publieke ruimte. Ik hou er ook enorm van om tijd door te brengen met mijn twee jongens in onze moestuin.

CAMILLE

Hey, ik ben Camille! Ik stond eens op en dacht: “Ik hou van thuiszorg en ik hou van fietsen. Heeft niemand ooit gedacht om de twee samen te brengen?” En ja hoor, Wheel of Care had hieraan gedacht! Met veel plezier heb ik me bij het team aangesloten. Ik hou van de technische kant van verpleegkunde en vooral, van het zorgen van mensen. Ik wil de tijd nemen om dit goed te doen. Het zou fantastisch zijn dat iedereen toegang zou krijgen tot kwaliteitszorg. Naast Wheel of Care, oefen ik mijn ander beroep uit: ik geef verschillende lessen aan volwassenen, onder anderen aan toekomstige hulpverleners. Daarnaast lees ik stripverhalen en romans terwijl ik naar de radio luister en droom over mijn volgende reizen.

RUTH

Al fietsend door Leuven, met twee schatjes van kinderen in de fietskar achter me aan, droomde ik ervan om vroedvrouw te worden. Met wat bloed, zweet en tranen bereikte ik in januari 2020 de diploma-top, om dan (zonder fietskar) verder te fietsen naar Wheel of Care in Brussel. Ik struikel soms nog over het Frans, maar hou zo enorm van de diversiteit van onze hoofdstad en zijn bevolking, dat ik daar graag wat extra moeite voor doe. Ik ben Ruth, aangenaam, en sta met al mijn kennis en (moeder)ervaring tot uw dienst.

CHIENE

Hier ben ik dan, in Brussel, als vroedvrouw op de fiets! Langs heel wat steden en wegen ben ik er geraakt. Wat een fantastische combinatie om de vroedkundige thuiszorg te combineren met mijn uitdagend werk in het ziekenhuis op materniteit en verloskamer. Fietsen doorheen Brussel van gezin naar gezin is als een soort reizen doorheen verschillende culturen en daar krijg ik energie van. Ondertussen leer ik me oriënteren in de stad, wat best een uitdaging is als nieuwkomer. Voldoening krijg ik dan weer van een persoonlijke begeleiding bieden op maat van gezinnen met hun pasgeborenen. Het behalen van mijn opleiding als lactatiekundige geeft me hierbij heel wat bouwstenen. 5 jaar heb ik in Antwerpen gewerkt op een leerrijke materniteit, neonatologie en verloskamer. Ook bij Kind en Gezin deed ik ervaring op en leerde ik bij over opgroeiende kinderen in hun ruimere context, ook na die prille kraamperiode. Als het even kan ontvlucht graag de drukke stad in mijn vrije tijd. De natuur in, heel ver weg of net heel dichtbij.

ELISA

Hoi, ik ben Elisa gestrand in Brussel. Ik hou van chocolade en koffie, zo behaalde ik mijn diploma verpleegkunde in Gent. Sinds juli 2020 paraat bij Wheel Of Care.  Aan energie heb ik geen tekort en ik hou ontzettend veel van sociale contacten. Daarmee besloot ik naast mijn werk als begeleider bij Hubbie vzw (Begeleid Wonen) de fiets op te springen om mee te werken aan kwaliteitsvolle thuisverpleging. De thuiszorg is niet nieuw voor me, in 2010 heb ik in Gran Canaria mijn stage gelopen in een wijkgezondheidscentrum. Zo ging ik verder als projectverpleegkundige op tal van locaties. Liefde voor het fietsen in combinatie met zorg, is voor mij een droomscenario. Daarnaast de tijd hebben, voor de mensen, maakt me helemaal wild. En dat in Brussel!

INSTAGRAM

FOLLOW US
OUR SUPPLIERS

Vélos BIKE YOUR CITY and BOSCH
Branding DARE.SEE

WRITE US
REACH US

+32 2 486 63 43

GIFTS

BE16 0689 0703 2374
vzw Wheel of Care